Mená

Mária

12. 9. Azda najrozšírenejšie meno na celom svete sa dá z hebrejčiny voľne preložiť ako “milovaná bohom”. Z biblie poznáme Máriu ako oddanú a poddajnú ženu. No je to skutočne tak?

Život s Máriami nemusí byť práve najľahší. Vo všeobecnosti sú tvrdohlavé, nekonformné a veľmi ľahko sa rozhnevajú. Ak si niektorý pán myslí, že si ich môže natrieť ako maslo na chlieb, veľmi sa mýli. Svoju vôľu dokážu dať na javo a to veľmi razantne.

Katarína

25. 11. Pôvod tohto mena má korene v gréčtine a znamená, že jeho nositeľky by mali byť čisté a mravné.

Je to ale pravda? Rovnako ako o jabĺčku, ktoré je zvonku nádherné, no vnútro, hm, hm, hm, platí aj o Katarínach. Navonok sú krásne, ale pod šupkou ukrývajú svoje cholerické a neurotické “ja”, schopné popustiť uzdu svojim emóciám, a práve vtedy, keď je to najnevhodnejšie. Napríklad v noblesnej spoločnosti, v ktorej sa Kataríny veľmi rady pohybujú.

Anna

26. 7. Anna, Anka, Anča a mnoho ďalších synomým sa spája s týmto menom, populárnym tak vo svete ako aj na Slovensku. U nás je známou nositeľkou tohto mena napríklad Anička Jukovičová, prvá slovenská herečka, pani Hana Meličková a celý rad ďalších Án či Haniek. Zo svetových nositeliek tohto mena spomeňme napríklad Annu Boleynovú, druhú manželku Henricha VIII., alebo princeznú Annu, sestru britskej kráľovnej Alžbety II.

Adam

24. 12. Adam je mužské meno, staré ako ľudstvo samo. A nečudo, veď podľa Biblie bol prvým človekom na Zemi. A ako sa v Knihe kníh ďalej píše, že Boh ho stvoril z hliny, hlinený charakter a ani povahu určite nemá.

Nositelia tohto mena sú  ľudia s jasnými cieľmi a vďaka svojej vytrvalosti ich aj dosiahnu. No pozor, nikdy nie aroganciou a povýšenosťou. Cestu nahor si dláždia skôr milou povahou a vtipným prístupom k riešeniu problémov. A práve to im pomáha čeliť prekážkam a dostať sa nahor, čiže k vytúženým métam.

Eva

24. 12. Boh stvoril Adama. No keď zistil, že smutný blúdi po raji, vyňal mu rebro a z neho mu vytvoril kamarátku a dal jej meno Eva. Mali si žiť v raji roky rokúce, no pod  podmienkou, že nikdy neodtrhnú ovocie zo stromu poznania. Všetko by bolo ideálne, nebyť hada.

Ponúkol zakázané ovocie Eve. Tá ho dala Adamovi a odvtedy sa traduje, že každá Eva je notorická zvodkyňa. Ale opak je pravdou.

Jakub

25. 7. Jakub je, podľa Starého Zákona a z prekladu z hebrejčiny, druhorodený syn, alebo “ ten, čo sa drží za päty”.

Dávid

30. 12. Celý rad legiend bolo popísaných a pesničiek zaspievaných o Dávidovi a Goliášovi. Už notoricky známy je príbeh o tom, ako útly a slabý Dávid zabil presne mierenou muškou obrovského a silného Goliáša presne medzi oči.

Štefan

26. 12. Skúsme na chvíľu načrieť do Biblie. Podľa nej bol Štefan, ako prvý kresťanský mučeník, ukameňovaný kvôli svojej viere v Ježiša Krista. Prapôvod mena však treba hľadať aj v gréčtine. Keď si ho z nej preložíme, je každý Štefan víťaz a zároveň aj milovník koní a vôbec, milovník všetkých zvierat.

V civilnom živote sú Štefanovia, samozrejme, neplatí to pre každého, ľudia, rozhodní, odvážni a hlavne, pri riešení pri problémov, opatrní.

Uplatnenie
Ich bohatá fantázia ich predurčuje na povolanie, z oblasti umenia.

Mikuláš

6. 12. Prichádza šiesty december a s ním aj Mikuláš, usmievavý deduško s nošou, plnou darčekov. Ale pozor, milí moji, iba pre tých, ktorí po celý rok poslúchali.

Aj v reálnom živote sa Mikulášovia podobajú tomu mýtickému. Ich hlavnou povahovou črtou je silná vôľa, dynamizmus, všestranná aktivita a najmä mravnosť. Tú asi zdedili po arcibiskupovi Mikulášovi, opradenom mnohými legendami o jeho dobrosrdečnosti, zmysle pre spravodlivosť a aj temperamente.

Zuzana

11. 8. Meno Zuzana, toľkokrát ospevované aj našími, aj zahraničnými pevotvorcami. Aký je však osud a skutočná povaha nositeliek tohto mena?

Znie to možno neuveriteľne, no hviezdy Zuzanám veľmi neprajú. Na ceste životom ich čaká celý rad prekážok a pri ich zdolávaní musia prejaviť obrovskú silu vôle, čo však nie je vlastné ich naturelu. Radšej by sa videli niekde v ústraní a starali sa o manžela, deti, prosto o rodinu.

Stránky

V prípade záujmu o akúkoľvek kvetinu nás neváhajte kontaktovať telefonicky na čísle 036 74 93318 alebo napíšte email na prommer@kvetyprommer.sk
Darujte kyticu - Bratislava a okolie

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8