Medzinárodný deň žien - 8. marec

Medzinárodný deň žien je sviatok žien a boja za ich rovnoprávnosť, ktorý sa koná každoročne 8. marca. Nápad oslavovať MDŽ vznikol na Medzinárodnej ženskej konferencii v roku 1910, ktorá sa konala v Kodani. Ako dátum tohto sviatku bol stanovený 8. marec na počesť veľkého štrajku 40 000 newyorských krajčírok, ktoré bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam. Prvý sviatok MDŽ v ČSR sa konal v roku 1921 a o rok neskôr nadobudol už masový charakter.

Ženy vnášajú do života spoločnosti hodnoty ako mier, kultúru, krásu a  eleganciu. Zároveň ochraňujú rodinu, sú milujúce matky a manželky, sú plné pokory a ľudského dobra.

Aj, keď sú na tento deň rôzne názory môžeme  ho vnímať ako príležitosť poďakovať všetkým príslušníčkam nežného pohlavia za to, aké sú krásne, dobré, starostlivé, úžasné, a akí sme radi, že ich máme.

MDŽ je o ženách a nikto Vám nebráni poňať jeho oslavy po svojom. Nemusíte čakať, či si Vaši muži na Vás spomenú a večer Vám donesú bonboniéru a vtisknú bozk na pery. Spravte si radosť samy! Spojte tento deň s tým, čo vo Vás najviac evokuje -ženstvo. Doprajte si to čo Vás najviac poteší!

K žene patria kvety a v tento deň obzvlášť. V kvetinárstvach už rozkvitá jar, určite si každá z Vás vyberie zo všetkých tých tulipánov, narcisov či hyacintov. Alebo si môžete odniesť krásne rozkvitnuté ruže či gerbery a dať si ich do vázy. Tešte sa aspoň tento deň z krásy kvetov.

Každý z nás má vo svojom okolí ženu, ktorú si váži, miluje ju alebo ju považuje za priateľku. Práve na medzinárodný deň žien jej môžete svoju lásku, či úctu prejaviť malým darčekom. Všetky ženy poteší kvet alebo malý darček. Potešte toho, koho máte radi!

Tešíme sa na Vašu návstevu v našom veľkoobchode. Nájdete u nás široký sortiment rezaných aj črepníkových kvetov, ktoré určite potešia Vaše nežné polovičky!

V prípade záujmu o akúkoľvek kvetinu nás neváhajte kontaktovať telefonicky na čísle 036 74 93318 alebo napíšte email na prommer@kvetyprommer.sk
Darujte kyticu - Bratislava a okolie

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8